ÄNTLIGEN PREMIÄR!!!

Brädan tippade över…

I varje projekt släpar, hoppar, dansar man fram på en bräda som stadigt går uppför. Man vet aldrig var den tar slut. Plösligt väger den över och föreställningen svävar av egen (ensemblens, musikernas och den tekniska scenpersonalens) kraft.

Det är ett lyckligt ögonblick. Det kom igår, genomdraget innan genrepet. PANG! Där satt den. Det är också det ögonblick då vi andra ser de lyckliga som ska framföra detta, lämna stationen för att ge sig ut på en resa. Om än bara med sju destinationer. På denna resa skall dom möta publiken. I publiken kommer alla röster att finnas; det som hyllar, de som hånar, de som försöker förstå, de som somnar, de som gråter, de som skrattar…

Det spelar egentligen ingen roll. Vi har gjort vårt bästa. Jag har tvingat fram gemensamma val som bara är mitt ansvar. Men så är det med konst som skall samordna drygt 50 konstnärssjälar, någon måste i slutändan bestämma. Många goda idéer har kommit från ensemblen, dom finns med. Annat har valts bort, kanske för att det inte fanns plats eller tid. Eller för att jag inte trodde på det.

Jag skrev det tidigt i denna blogg; Går det åt helvete är det mest mitt fel. Men så måste det va, i alla fall om jag ska regissera.

Det finns många man kan hålla fram i detta projekt men idag skulle jag vilja framhålla Mathias. Det är faktiskt han som skrivit all musik som ljuder under två timmar. Jag menar att bara den musiken är värd biljettpriset. Köp CD´n! Den kostar 100:- och finns att köpa på föreställningen.