SEX, ALLTSÅ INTE SIFFRAN….

Lite roligt och lite naket…ska det vara dagens musikal?

Ett framträdande tema i andra akten är frågan om barn. Har man barn? Ska man ha barn? Önskar man barn? Är man rädd för att få barn? Ämnet är kanske inte så konstigt om man för samman 9 kvinnor i 35-årsåldern och deras respektive.

Det finns bl.a. ett par där kvinnan ABSOLUT vill ha barn, vi kan kalla dom “Såpastjärna-paret”. Vidare har vi ett par där mannen ABSOLUT vill ha barn, vi kan kalla dom “Artistpromotor-paret”. Det intressanta är deras olika sätt att övertyga sina partners. I “Såpastjärne-paret” försöker kvinnan helt enkelt förföra mannen, med raffset och allt. I fallet med “Artistpromotor-paret” är den vägen stängd och mannen försöker istället övertyga kvinnan med argument som “..du blir ju inte yngre precis”.

Alltså; frågan om sex, om sexets betydelse är så formad av könstillhörigheten.

Det blir m.a.o roligt, om än lite sorgligt, i det första fallet. Men enbart tragiskt och hårt i det andra. Varför? Därför att män kan ha sex, t.o.m att “riskera” en graviditet av ren kåthet (Alltså komiskt när publiken förstår att mannen blir lurad). Varför kan inte den andra mannen på samma sätt förföra sin partner i, vad vet jag -läderkläder?- för att lura henne till en graviditet? Därför att det inte känns trovärdigt, och därmed inte ens kul…

Det är svårt att förhålla sig till sex, utan att leva i skuggan av 4 000 års patriarkat.