MALIN, ANNA-MARIA & MARIA

Malin, Anna-Maria & Maria…

Mellan en musikal och en publik finns många osynliga händer. Visst är det viktigt att kunna intressera, underhålla, “trollbinda” (Nåja…) publiken, men vad krävs mer för att detta ska hända?

För att exempelvis Sandra Rasimus “Clara” skall kunna beröra med sin sång och sitt rollporträtt krävs det flera insatser för att någon skall nås av hennes ansträngningar; Syns hon? Vem sköter ljuset? Hörs hon? Vem sköter ljudet? Vad har hon på sig? Vem har gjort kläderna? Dansar hon? Vem har gjort koreografin?

Hur fick nån reda på att hon sakulle stå här på scenen just ikväll? Vem satte upp affischerna? Jo, bl.a. Malin, Anna-Maria (som jag av någon dement anledning kallade “Anna” hela dagen) och Maria. Alla i årkurs 1. Ett gäng som jag blir alltmer förälskad i. Vad är en musikal på den här nivån om inte ett själuppoffrande pussel, där allas insatser räknas i hur mycket ego man lägger ifrån sig. Förstod nån det där sista? Läs och begrunda! Jag menar det verkligen!

Sålunda har vi här människor som tar ansvar för sina drömmar. Som låter dom omsättas i något så trivialt som att distribuera och sätta upp affischer i en föreställning där dom INTE har peronliga huvudroller. Sådant imponerar på en gammal musikteaterräv, snart 52…

Finns det någon rättvisa i världen bör sådana insatser betala sig i egna möjligheter att förverkliga sig på scenen. Kanske finns det ingen sån rättvisa. Jag kommer i alla fall göra mitt för att belöna alla de krafter som har vett nog att förstå vad den här branschen går ut på; Sammarbete.