ETTORNA…

Tåget går aldrig snabbare än det långsammaste hjulet!

Det är alltför lätt att ta de stora ensemblescenerna för givna. Det behövs bara EN fladdrande blick, ETT otajt steg, EN sur ton för att hela nummret, och i förlängningen föreställningen, skall kännas amatörmässig. Det ställer stora krav på koncentration och arbetsmoral hos deltagarna särskilt de som innehar “de minsta” arbetsuppgifterna.

Idag repade vi med full ensemble för tredje gången. Undertecknad har en välkänd defekt; Jag har mycket svårt att komma ihåg namn. Men jag tänkte ändå lyfta fram några fina insatser som visar att vår ensemble håller hög klass enligt ovan;

KALLE, mycket bra val till sin GI soldat i “Saigon nummret”. Tydlig entré, spelbara och väl utförda val under hela scenen.

TOVE, underbart kul och rörande som gråtfärdig dansare/musikalartist som skall spela barflicka i fula kläder. Samma sak där, bra tänkt och bra genomfört.

SOFI, en liten pärla som Sigurds dansassistent. Inte bara i denna scen, utan också i “Audition nummret”.

NIKLAS, risken är att han stjäl showen från huvudrollerna när han är på scenen. Fan vilken begåvad kille!! Hans lilla karaktär, som Linnea (Cissi) döpt till “Sune” har faktiskt vuxit och fått en egen tråd att läggas till den väv som kommer att bli “Nio Små Nunnor”. Tänk om denna musikal blir som 3 % av alla professionella musikaler som sätts upp, dvs överlever till en andra uppsättning. Då kommer någon att göra audition till rollen som “Sune”.

Det är som Maria säger till Cissi i andra akten;

Vad konstigt livet kan vara!…