SANNINGEN GÖR DIG FRI!

Det finns en osäkerhet…

I, den annars så avslappnade klassen, tycker jag mej se en oro. En oro jag tolkar som en osäkerhet på vad som ske efter skolan. Det är väl inte så konstigt; Här har man lagt ut 140.000:- på en två-årig utbildning till ett yrke som knappt finns.

Men om dessa underbara, roliga, galna människor inte tror att dom har något att erbjuda vår värld från scenen så har dom fel. Dom behövs. Kommer dom att belönas för sina strävanden? Kanske, kanske inte, men tro mej; Dom behövs!!!

Det finns dock en person som inte får tvivla. Dom själva. Det spelar faktiskt ingen roll vad jag, Johan, Jesper, Mathias, Patrik, dom andra lärarna (och ja…t.o.m. Inger) tycker om dom själva inte vet att dom har något att berätta.

Sluta att vänta på vår bekräftelse! Sök vår kunskap, i konkreta termer, och gå ut och erövra världen! Vem ska annars berätta den berättelse du en gång sökte Kulturama för att berätta?

Johan (Bergman, elev) sa igår “Jag vet inte vad jag har mina vertyg”… Vad fan är det för snack!!! Vi har pratat om dina verktyg i snart ett år, och andra lärare innan det. Hörrdu Johan, du är en sjujävla artist. Du har alla möjligheter inom det område du valt, men kom för fan inte och säg att du inte vet var du har dina verktyg. Du är skraj (tror jag) för att inte kunna konkurrera bland de bästa i Sverige, vilket är vad som krävs. Än sen, det är jag också. Ändå, vi lever i en oas i världen, långt från Haiti och Afganistan, vi har faktiskt inga problem.

Och desutom måste man vänja sig av med tanken på att detta (att hålla på med musikal) är en rättvis tävling. Det är det inte. Rättvist alltså. Så om man mäter sitt värde i andras omdömen (rollbesättare, jurys, rececenter) kommer man att bli gisslan till den mörka sidan i sin själ.

Ingen kan vara Johan Bergman som Johan Bergman. Han måste bara ha lite flyt. Och tro på sig själv. Och sina verktyg.